Barometrul învățării – un instrument util pentru monitorizarea învățării

Barometrul învățării – un instrument util pentru monitorizarea învățării

Înainte de a vorbi despre a ne ajuta copiii sau despre barometrul învățării și cum îl folosim, să ne imaginăm că managerul tău îți cere să îți monitorizezi munca timp de o săptămână. Care ar fi reacția ta? Ce ai face exact? Cum ar fi munca ta diferită? Nu știu despre tine, dar pe mine m-a scos din zona de confort pentru o secundă. Dacă aceasta a fost și reacția ta, atunci poate fi rezultatul anilor tăi de învățare în școală. Copii fiind, de multe ori nu am deosebit monitorizarea de judecată. În plus, învățarea auto-monitorizată nu a fost neapărat o parte integrantă a dezvoltării cunoștințelor.

Este important să distingem monitorizarea de judecată. Monitorizarea este doar procesul de a observa și de a vedea ce faceți și nu faceți și cum vă simțiți. Judecarea este mai asemănătoare cu a determina dacă ceea ce faci este bine sau nu. De obicei, judecățile conduc la o implicare emoțională în rezultat, în timp ce monitorizarea duce la conștientizarea de sine și la gestionarea emoțiilor în timpul procesului.

Copiii își pot supraveghea învățarea și performanța atunci când dedică o parte din atenția lor felului în care se simt în privința învățării, a ceea ce fac și cum anume fac. Ei devin parțial responsabili pentru propria învățare atunci când sunt conștienți de sarcina de învățare și modul în care o realizează. În clasele primare, ca parte integrantă a procesului de dezvoltare a cunoștințelor în diferite domenii, copiii trebuie să dezvolte abilități de autoregulare cu privire la procesul de învățare. Învățarea eficientă autoregulată include planificarea și prioritizarea sarcinilor de studiu, alocarea timpului de studiu, gestionarea emoțiilor și utilizarea strategiilor de studiu adecvate.

Adesea spun că învățarea este „arta schimbării creierului”. Pentru noi, ca părinți și profesori, să știm când să ne implicăm și când să ne retragem pentru a le permite lor să aibă experiența de care au nevoie este o altă parte complexă a acestei arte. Dar să nu complicăm lucrurile. Să începem simplu. Pentru a-ți ajuta copilul să învețe să se monitorizeze, descărcă barometrul de învățare pe care l-am creat pentru tine și copilul/studenții tăi. Printează unul pentru fiecare copil și încurajează-l să-l folosească în fiecare zi, de trei-patru ori, în timpul unei sesiuni de învățare de 90 de minute.

Un barometru obișnuit este un instrument științific utilizat pentru măsurarea presiunii aerului. În același mod, Barometrul învățării vă poate ajuta din timp (pe tine și pe cei mici) atunci când progresul în timpul învățării este întrerupt sau când simți că lucrurile nu merg bine.

Cercul înfățișează șaisprezece emoții sub formă de enunțuri. Toate sunt legate de sentimentele pe care le-ar putea experimenta un cursant în timpul ciclului de învățare pe care l-am descris într-o postare anterioară pe blog. Pentru copiii mai mici, afirmațiile ar putea fi înlocuite cu diferite fețe care exprimă emoții.

 • De ce aș vrea să știu despre asta?
 • Mie ce-mi iese?
 • Mă simt entuziasmat de asta.
 • Am câteva întrebări.
 • Vreau să aflu mai multe despre asta.
 • Înțeleg cea mai mare parte.
 • Învăț multe astăzi.
 • Munca este prea grea pentru mine.
 • Mi-aș dori să am mai mult timp.
 • Trebuie să exersez mai mult.
 • Vreau să lucrez cu un partener / echipă.
 • Munca este prea ușoară pentru mine.
 • Cum voi folosi asta în lumea reală?
 • Cum se leagă asta de lumea reală?
 • Mi se pare foarte util.
  Mi se pare fascinant!
 1. Descarcă barometrul completând formularul de mai jos.
 2. După ce printezi cercul pe carton, decupează-l. Îl poți lamina va fi folosit foarte mult. Pentru o sală de clasă sau dacă va fi folosit constant în homeschooling, taie mai întâi cercul, laminează-l, apoi decupează-l din nou de-a lungul liniilor, lăsând o margine laminată de 5mm.
 3. Pentru a ușura prinderea cu pinul, fă o mică gaură în centrul cercului. Poți folosi vârful unei foarfece sau al altui instrument. Dacă ai experiență în a lucra cu copii, probabil știi deja care sunt semnele plictiselii sau lipsei de motivație și fără un instrument, dar copiii tăi le conștientizează? Elevul trebuie, el însuși, să-și monitorizeze și să-și evalueze emoțiile și să lucreze pentru a și le asuma, iar intervine barometrul învățării.

Avem un scurt clip în comunitatea noastră de Facebook cu privire la modul de asamblare pentru barometrul învățării.

Pentru ca învățarea să devină personală, copilul trebuie să simtă impulsul de a învăța, nu părintele și nu profesorul.

Folosește-l cu încredere împreună cu cei mici și spune-ne ce părere ai! Promit să vă revin cu mai multe instrumente de monitorizare și autoevaluare.

Ți-a fost de folos articolul?

Împărtășește-l cu cei dragi și ajută-i să învețe mai bine:

Felicitări!
Creierul tău tocmai a creat noi
sinapse prin cunoștințele acumulate

Continuă să citești ca să-ți dezvolți creierul:

Lasă un răspuns