Ajută-i să învețe
cu succes și vor avea
succes în viață.

photo-section1
photo-section1

Librăriile sunt pline de cărți de parenting și resursele online continuă să crească zilnic. Rețelele sociale și televiziunile intervievează deseori experți în domeniul educației parentale. Acest lucru se întâmplă deoarece ce și cum învață copiii joacă un rol esențial în modelarea viitorului lor, iar implicarea părinților are un impact extraordinar asupra realizăriilor academice a copiilor și a succesului lor în viață.

Copiii au instrumentele pentru a învăța orice, chiar și lucruri care par să nu le vină natural. Secretul pentru deblocarea acestui potențial nelimitat este înțelegerea modului în care creierul funcționează, astfel încât să fie folosit în avantajul lor. Fără a fi excesiv de academică, această carte construiește pe baza concluziilor și ideilor din domeniul științei creierului. “Cum Învață Oamenii” este scrisă într-un mod captivant care să stimuleze gândirea copiilor cu vârsta între șase și doisprezece ani, purtându-i într-o călătorie fascinantă spre propriul proces de învățare.

cum invata oamenii

Cartea “Cum Învață Oamenii”

Prin intermediul poveștilor de neuroștiință, Olimpia Meșa, mamă și expert în crearea programelor de învățare, dezvăluie modul în care creierul uman învață și cum te poți folosi de această informație pentru a-ți ajuta copiii să devină studenți mai deștepți, mai buni și mai fericiți.
cum invata oamenii

Cartea “Cum Învață Oamenii”

Prin intermediul poveștilor de neuroștiință, Olimpia Meșa, mamă și expert în crearea programelor de învățare, dezvăluie modul în care creierul uman învață și cum te poți folosi de această informație pentru a-ți ajuta copiii să devină studenți mai deștepți, mai buni și mai fericiți.

Cine ar trebui să
citească această carte?

Părinții

Citește această carte copiilor tăi dacă nu pot citi suficient de bine. Prin această activitate, le vei oferi un avantaj distinct și puternic, deoarece vor începe, în mod firesc, să înțeleagă procesele mentale care conduc sau împiedică învățarea.

Tinerii cititori

Tinerii cititori își pot catapulta dragostea pentru studiu și, prin urmare, succesul lor academic întrucât vor înțelege modul în care oamenii învață și vor aplica cele mai bune practici pentru studiu.

Educatorii

Dacă chemarea ta este arta schimbării creierului, dacă dorești să ții pasul cu cercetările care acum ies la lumină, dacă dorești să găsești pedagogia care merge exact la țintă și să jonglezi cu instrumente noi, această carte poate fi harta ta.

Terapeuții

Pentru terapeuți ocupaționali, terapeuți educaționali, logopezi, specialiști în lectură, specialiști în terapie cognitiv-comportamentală și consilieri concentrați pe soluții, copiii cu care lucrați ar putea folosi această carte ca un instrument pentru a înțelege aspecte ale învățării care s-ar putea să pară că nu vin în mod natural.

photo-section4

O călătorie fascinantă care trece dincolo de paginile cărții.

Prin intermediul a 15 povești științifice, cartea dezvăluie cum învață creierul uman și cum poți utiliza acest lucru pentru a-ți ajuta copilul să devină un elev mai inteligent, mai bun și mai fericit. Fiecare poveste științifică a fost asociată cu o secțiune practică „Încearcă”. Aceasta include o gamă largă de activități pline de învățăminte pe care le puteți face împreună ori pe care copilul dvs. le poate face independent. Cartea include și o secțiune bonus. Este o provocare cerebrală zilnică pentru copii, plină de activități ancorate în sustenabilitate, dezvoltarea caracterului și bucurie profundă.

Iată o imagine de ansamblu asupra celor 15 povești științifice!

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 1

Ce este învățarea?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 2

Unde are loc învățarea?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 3

Ce se întâmplă atunci când înveți?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 4

Creierul are multe părți cu roluri diferite

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 5

Învățarea schimbă creierul

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 6

De ce creierului tău îi place să exploreze și să desfacă lucruri?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 7

De ce creierul tău nu acordă atenție lucrurilor plictisitoare?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 8

De ce creierului tău îi plac imaginile?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 9

Cum să organizăm învățarea pentru o gândire mai eficientă?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 10

Cum să oprim procesul de uitare?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 11

Nu e nevoie ca testarea să fie inițiată de profesori

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 12

Cum influențează mediul învățarea?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 13

Cum să lupți cu nevoia de a lăsa lucrurile pe mai târziu?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 14

Ce să faci atunci când creierului tău nu îi place școala?

POVESTE ȘTIINȚIFICĂ 15

Cum să-ți ajuți creierul să se dezvolte, să fie sănătos și în formă?

BONUS 1

24 de zile cu provocări pentru creierul tău

BONUS 2

17 zile cu provocări pentru creierul tău

Descarcă GRATUIT un
capitol al cărții

Pregătit să dezlănțui potențialul copilului tău?
Citește capitolul gratuit despre Cum Învață Oamenii înainte de a cumpăra cartea.

De la cititori

“Ca profesionist în învățare, mamă și adult preocupat constant de dezvoltarea personală, sunt conștientă de cât de puțin noi, oamenii, înțelegem cu adevărat despre modul în care se întâmplă învățarea. Educația tradițională tinde să ofere oamenilor ideea greșită că învățarea este ceva ce le este făcut din exterior, în loc de ceva ce ei înșiși îl pot modela și deține. Olimpia răstoarnă acel mit, oferind o privire extraordinară în lumea interioară a învățării, într-o carte care va atrage copii, părinți și educatori deopotrivă.

Cartea întruchipează ideea învățării ca pe un proces viu, purtând cititorii într-o călătorie fascinantă care depășește cu mult paginile sale. Copiii vor descoperi activități care îi provoacă să treacă dincolo de universul cărții și să construiască de fapt, conceptele despre care citesc. Provocările de învățare le va permite să transfere lecțiile din carte în casele și clasele lor și să observe cum li se schimbă viața pe măsură ce experimentează în mod diferit procesul de învățare. Așadar, cartea prinde singură viață și devine o poartă care unește noile informații cu practica într-o manieră antrenantă și distractivă.

Cred cu adevărat că această carte este foarte necesară în lumea rapidă, agitată și în continuă schimbare din zilele noastre. Copiii noștri trebuie să învețe cum să învețe, să câștige încredere în ceea ce poate face creierul lor uimitor și să descopere cum să profite la maxim de potențialul lor. Sper că mulți adulți și copii vor trece prin portalul magic al Olimpiei într-o lume în care învățarea poate și ne transformă cu adevărat pe fiecare dintre noi, astfel încât, la rândul nostru, să putem face lumea un loc mai bun. “

Alis Anagnostakis

Coach Executiv (PCC),
Australia

Cum învăță oamenii este o importantă aducere-aminte în aceste timpuri agitate despre elementele de bază ale comportamentului uman și ale învățării, în timp ce educă copiii spre o lume mai bună. Această scurtă și minunată carte reușește să surprindă multe aspecte importante ale dezvoltării creierului în timpul procesării informațiilor și ale experiențelor de zi cu zi din primii ani ai copilăriei. Olimpia Meșa conturează clar și convingător metode și exerciții simple pentru a motiva și îmbunătăți procesul de învățare al copiilor. Scopul de bază al diferitelor strategii și activități prezentate în carte este de a face procesul de învățare a copilului cât mai durabil și mai vesel. Deși un copil în creștere este în centrul acestei cărți, acesta nu trebuie să fie lăsat singur în studiul conținutului, în răspunsul la întrebări sau în testarea numeroaselor provocări practice prezentate la sfârșitul fiecărui paragraf. Părinții trebuie să acționeze ca mentori și motivatori. De fapt, fără suportul adulților, imensul potențial prevăzut în carte, nu va fi complet îndeplinit. Recomand această carte tuturor familiilor își doresc să inspire copiii să învețe cum să învețe și să își mențină și să-și dezvolte abilitățile înnăscute de a fi curioși și creativi pe parcursul întregii vieți. Timpul petrecut cu copilul tău pentru a studia cartea Cum învață oamenii va merita cu siguranță investiția. ”

Această scurtă și minunată carte reușește să surprindă multe aspecte importante ale dezvoltării creierului în timpul procesării informațiilor și ale experiențelor de zi cu zi din primii ani ai copilăriei. Se presupune că părinții vor acționa ca mentori pe tot parcursul cărții. De fapt, fără suportul adulților, imensul potențial prevăzut în carte, nu va fi complet îndeplinit. Recomand această carte tuturor familiilor își doresc să inspire copiii în a învăța cum să învețe și a menține și dezvolta abilitățile lor înnăscute: curiozitatea și creativitatea.

Jukka Kangaslahti

Doctor în Științe ale Educației,
Consilier Senior în Parlamentul European,
Finlanda

photo-section8

Prin minunatele sale povești, metafore și frumoase ilustrații, cartea reușește să insufle viață științei și face vizibil interiorul minții noastre.

cum invata oamenii

Cartea “Cum Învață Oamenii”

Prin intermediul poveștilor de neuroștiință, Olimpia Meșa, mamă și expert în crearea programelor de învățare, dezvăluie modul în care creierul uman învață și cum te poți folosi de această informație pentru a-ți ajuta copiii să devină studenți mai deștepți, mai buni și mai fericiți.
×
×

Cart

Înscrie-te la newsletter

Alătura-te comunității noastre și primește toate resursele gratuite plus idei, sugestii și ultimele noutăți o dată pe săptămână.