Cubul Cum Învață Oamenii în era informației. Ce pot face copiii cu toate aceste informații?

Cubul Cum Învață Oamenii în era informației. Ce pot face copiii cu toate aceste informații?

Înainte de a lua în considerare orice am scris în acest articol, încearcă acest experiment pentru o zi: Privește în jur, observă și notează tot ce vezi legat de copiii pe care îi observi într-o singură zi. Scrie în jurnalul tău de o zi ce face fiecare copil.

Din experiența mea, ceea ce vei vedea sunt copii care stau pe telefoanele sau tabletele lor. Se uită pe rețelele de socializare ori la un video de pe YouTube și ascultă podcast-uri sau muzică. Vei vedea copii în stațiile de autobuze, care prin librării sau biblioteci online au acces la cantități enorme de conținut. Vei vedea copii care caută informații pe Google și verifică scorurile sau statisticile sportive în timp ce urmăresc un meci. Valuri de semnale Wi-Fi și satelit, mesaje text, Bluetooth și unde radio ii înconjoară în fiecare zi, deoarece trăim literalmente într-un ocean de semnale digitale și informații.

În această epocă informațională, abilitățile de gândire cu siguranță cresc în importanță. Astăzi, sunt disponibile gratuit și la un singur clic distanță mai multe informații decât ar putea oricine folosi în mai multe vieți. De fapt, mulți tineri de zece ani poartă dispozitive inteligente și pot accesa internetul prin comandă vocală.

Pentru părinți și educatori marea întrebare este: ce pot face copiii cu toate aceste informații? Am adunat o listă de întrebări. Le-am găsit foarte utile în a-mi ajuta familia să devină mai conștientă despre modul în care îl ajutăm pe fiul nostru să dezvolte abilități și competențe în această epocă a informației.

  • Copilul tău poate găsi surse sigure?
  • Poate să lucreze online și să fie atent la propria siguranță și securitate?
  • Poate să organizeze informațiile în structuri mai complexe?
  • Poate să sintetizeze perspective multiple pentru a crea opinii informate?
  • Poate reformula problemele pentru a genera idei noi și inovatoare?
  • Poate crea soluții inovatoare pentru acualele noastre problemele ecologice sau sociale?
  • Poate lucra în colaborare cu oameni din diferite culturi sau grupe de vârstă?

Pentru ca ei să aibă succes atunci când se confruntă cu aceste provocări, trebuie să învețe abilități concrete. Începutul este simplu și poate avea loc acasă. Ei vor învăța cel mai bine într-un mediu sigur. Treptat, ei pot fi provocați într-un laborator colaborativ de învățare, unde își vor putea asuma cu mai mult curaj riscuri, vor putea negocia apoi cu alții cu privire la ideile lor și vor putea îmbunătăți în mod colaborativ aceste idei.

Puteți începe prin crearea unui simplu cub de conversații. Puteți folosi împreună chiar cubul Cum Învață Oamenii pentru început. Dacă ești părinte, în fiecare seară înainte de a-i spune „noapte bună”, rostogolește cubul și încurajează-l să-și împărtășească gândurile. Dacă ești profesor, invită-ți elevii să arunce cubul și să-și împărtășească gândurile. În timp, puteți transforma conversația într-un model de dezbatere Pro vs Contra, în care vorbitorul oferă argumente atât pentru perspectiva pozitivă, cât și pentru abordarea negativă a aceluiași subiect.

Mie îmi înseninează ziua aceste conversații cu cei mici, așa că abia astept sa aflu ce ai descoperit sau învățat tu de la ei.

Do you find this article helpful?

Share and help others improve their learning:

[Sassy_Social_Share]

Congratulations!
Your brain just created new synapses
through the knowledge you aquired

Continue reading to expand your brain:

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns