De ce este utilă Cum Învață Oamenii pentru părinți, profesori sau pentru îngrijitori?

De ce este utilă Cum Învață Oamenii pentru părinți, profesori sau pentru îngrijitori?

Când vorbesc cu părinții, ei îmi adresează aceleași întrebări cu care și eu mă confruntam acum cinci sau șase ani: Cum mă asigur că va reuși la școală copilul meu? Cum îl ajut să depășească frustrările legate de învățare? Cum gestionăm acele momente tensionate înainte de teste? Ce ar trebui să fac atunci când învățarea este plictisitoare pentru el?

Din momentul în care un copil începe școala și învățătorul le dă teme, este de așteptat ca părinții și copiii deopotrivă să știe brusc cum să învețe. Uneori, știm în mod intuitiv să ne ajutăm copilul să învețe sau îl ajutăm așa cum am fost învățați acum douăzeci sau treizeci de ani. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu știm care este cea mai bună modalitate de abordare a unei sarcini sau probleme legate de învățare.

Cum a început totul

Evident, ca și consultant pentru clienți corporativi în domeniul proiectării de programe educaționale am învățat multe despre cum să-mi ajut clienții să învețe eficient și plăcut, dar cum poate fi ajutat unui tânăr de șase ani, care se chinuie la școală sau cu temele?

Așadar, când fiul meu avea cinci ani, am început cu elementele de bază despre cum învață oamenii. Apoi, ne-am jucat mult folosind diagrame legate de căile neuronale pentru a-l antrena să aibă o minte curioasă, care să se dezvolte continuu. Astăzi, fiul meu și cu mine putem lucra ușor cu concepte precum organizarea învățării sale pentru o mai bună gândire și pentru a evita procrastinarea.

Ce vei găsi în carte

Fără a fi exagerat de academică, această carte se bazează pe idei și perspective din domeniul științei creierului. Cartea Cum Învață Oamenii este scrisă într-un mod care să-i stimuleze pe copiii cu vârsta între șase și doisprezece ani. Cartea își poartă micii cititori într-o călătorie fascinantă prin propriul proces de învățare. Prin intermediul a cincisprezece povești științifice, aceasta dezvăluie cum învață creierul uman și cum tu, și copilul tău, vă puteți folosi de acest lucru pentru a-l ajuta să devină un elev mai inteligent, mai bun și mai fericit. Fiecare poveste științifică a fost asociată cu o secțiune practică, denumită „Încearcă”, care include o gamă largă de activități pline de învățare pe care le poți realiza împreună cu cei mici sau pe care copiii le pot face independent. Cartea include și o secțiune bonus. Reprezintă o provocare mentală zilnică pentru copii, dar nu voi spune mai multe, te las să le descoperi împreună cu cei mici.

De ce am scris cartea în acest fel

Deîndată ce deschizi cartea Cum Învață Oamenii vei vedea imediat că Irina Neacșu, ilustratoarea, a făcut o treabă minunată în a-mi transforma cuvintele în imagini. Alegerea paletei de culori este foarte importantă când vine vorba de învățare. Semafoarele, semnele de avertizare și curcubeele au anumite efecte asupra creierului uman. Culoarea joacă un rol însemnat în crearea unui mediu care să susțină învățarea. S-a dovedit că influențează căile neuronale din creier – deci da, culorile alese au fost selectate cu aceste efecte utile în minte. Același lucru este valabil și pentru fonturi. Am optat pentru a utiliza un font dinamic. Vei vedea, de exemplu, că litera W nu este aceeași pe fiecare pagină.

Pentru cine este această carte

Indiferent că ești părinte, bunică, profesor, terapeut sau un alt îngrijitor important, am scris cartea Cum Învață Oamenii pentru tine și copiii pe care-i îngrijești. Scopul meu este să ajut copiii să înțeleagă cum învață, iar astfel să le ofer lor, dar și ție, posibilitatea de a vedea învățarea și studiul într-un mod cu complet diferit. După ce veți citi această carte împreună, atât tu, cât și copilul tău, veți avea încrederea și informațiile necesare pentru a discuta subiecte precum: Ce se întâmplă când înveți? De ce creierul tău ignoră lucruri plictisitoare? Cum putem organiza învățarea pentru o gândire mai bună? Cum putem opri procesul de uitare? Multe dintre preocupările legate de rezultatele academice ale copilului, abilitățile sale cognitive și reușita la școală vor dispărea odată ce aceste procese cerebrale complexe vor fi mai bine înțelese și gestionate.

Copiii au instrumentele pentru a învăța orice – chiar și lucruri care par să nu le vină natural. Secretul pentru deblocarea acestui potențial nelimitat este înțelegerea modului în care creierul funcționează astfel încât să poată fi folosit în avantajul lor.

Bucură-te și creează un impact dincolo de carte!

Do you find this article helpful?

Share and help others improve their learning:

[Sassy_Social_Share]

Congratulations!
Your brain just created new synapses
through the knowledge you aquired

Continue reading to expand your brain:

Lasă un răspuns