Programul online Cum Învață Oamenii – ideal pentru copii

Programul online Cum Învață Oamenii – ideal pentru copii

Cum ar fi dacă copiii ar ști mai devreme în viață că au deja instrumentele pentru a învăța orice chiar și acele lucruri care par grele la început?

Uneori simți probabil ca și părinte sau educator că aceștia nu au motivație să învețe. Ar putea opune rezistență când vine vorba de făcut teme sau ar putea fi fără chef atunci când vine vorba despre învățarea la școală. Adeseori acesta este rezultatul unei mentalități fixe. Ei cred că s-au născut fie deștepți, fie mediocri sau chiar nepricepuți și că nu pot face nimic pentru a schimba această situație. Secretul pentru a debloca acest potențial nelimitat este să înțeleagă cum funcționează creierul ca să îl poată folosi cât mai bine, în avantajul lor.

Călătoria către a fi un elev independent începe cu conștientizarea de sine, obiceiuri sănătoase, tehnici de studiu și strategii de autoreglare a emotiilor.

Mi-am dedicat foarte mare parte din timpul de lucru explorării modului în care învață creierul. Am căutat să înțeleg și să explic profesioniștilor din HR, parinților si educatorilor cum ne folosim diferitele capacități mentale. Am abordat teme legate rezolvarea problemelelor și dezoltarea noilor abilități sau obiceiuri ori despre cum compensăm punctele slabe și cum valorificăm punctele noastre forte.

Din pasiune pentru neuroștiință și învățare

Călătoria mea în neuroștiința învățării a început în urmă cu aproape două decenii, dar momentul de care îmi amintesc cel mai bine este cel când i-am explicat fiului meu, Vlad, cum se construiește inteligența prin învățare și crearea de noi căi neuronale. Avea doar patru ani când am început să folosim un afiș colorat unde arătam plasticitatea creierului și desenam noi căi neuronale atunci când exersa ceva cu multă voință și răbdare, sau era perseverent. Mai târziu, am avut șansa de a vizita laboratoare de cercetare, unde am putut purta căștile ciudate cu mai mult de o sută de senzori mici, spongioși pe cap. Am putut să vedem în timp real modul în care senzorii măsoară undele creierului care fluctuau natural în timp ce noi jucam jocuri educative sau eram implicați în meditație ghidată.

Acum trei ani, am decis să scriu despre toate “poveștile” neuroștiințifice și tehnicile pe care le-am folosit ca părinte cu Vlad. Așa a ajuns să fie publicată cartea Cum Învață Oamenii. Prin povești simple, potrivite pentru copii, cartea dezvăluie cum învață creierul uman și ce pot face ei cu toate aceste descoperiri și dezvăluiri. Din întâlnirile cu părinții, după ce au citit cartea, am înțeles că ceasta le oferă copiilor un avantaj distinct și puternic. Aceasta datorită faptului că încep, în mod firesc, să înțeleagă procesele mentale care ajută sau din contră, le împiedică învățarea.

Mulți părinți și educatori din întreaga lume consideră cartea “o harta” sau “un ghid” către o mai bună învățare. Acest lucru ne-a încurajat și ne-a motivat să continuăm cu mai multe proiecte printre care și programul online Cum Învață Oamenii.

Astăzi, echipa Cum Învață Oamenii transformă zilnic cercetările din domeniul neuroștiinței și psihologiei în instrumente și produse practice pentru a ajuta copiii, părinții și educătorii să-și atingă scopurile legate de învățare. Ajutăm organizații și școli din diverse colțuri ale țării și lumii să se transforme în organizații și școli cu o cultură axată pe învățare, care să profite la maxim de timp și resurse.

Programul online Cum Învață Oamenii

Am proiectat programul online Cum Învață Oamenii cu gândul la părinții și profesorii foarte ocupați ai secolului nostru. Programul conține strategii pentru copii despre cum să învețe, cum să dezvolte o mentalitatea de creștere și cum să își înțeleagă și să își gestioneze mai bine emoțiile. În plus, programul aduce noi perspective asupra creierului în sine.

Programul online Cum Învață Oamenii este un program hibrid, conceput pe baza cărții și a cercetărilor din domeniu. A fost creat în special pentru copiii cu vârste între 9-12 ani. Ei pătrund în lumea fantastică a modului în care funcționează creierul și află cum să devină mai deștepți și să învețe mai ușor.

Ghidați pas cu pas prin lecțiile interactive, pline de instrumente captivante, copiii:
Învață să-și dezvolte încrederea in sine, și să iasă în afara zonei lor de confort ca să descopere lucruri noi.
Descoperă că este ușor să învețe lucruri noi și să devină flexibil.
Învață cu bucurie și știu exact despre ce subiecte își doresc să învețe.
Depășesc cu ușurință obstacolele și provocările în calea învățării lor.
Își descoperă punctele lor forte și talentele speciale.
Învață să fie mai atenți la nevoile planetei noastre și la resursele limitate pe care le oferă aceasta.

Despre programul hibrid Cum Învață Oamenii și kitul pentru școală

Am pregătit cu grijă programul „Cum învață oamenii” și pentru a fi usor de integrat în școală. Curriculumul de învățare pentru școli sau centre de tip after-school este unul mixt (blended) sau hibrid. În plus, față de resursele online oferite părinților, profesorii pot utiliza materialele de practică descărcabile pentru a organiza activitățile la clasă. Toate resursele necesare pentru strategii eficiente de învățare, jocuri și opțiuni de învățare activă sunt disponibile în Ghidul Facilitatorului aferent programului. Profesorii sunt liberi să modifice curriculumul, să schimbe ordinea lecțiilor, să înlocuiască sau să repete activitățile după cum doresc. Mai multe despre programul hibrid Cum Învață Oamenii sunt pe pagina dedicată cadrelor didactice.

O mulțime de materiale captivante și utile.

Resursele din secțiunile ÎNCEARCĂ ale fiecărei lecții pot fi descărcate și tipărite astfel încât copiii să le aibă mereu la dispoziție pentru practică. Acestea sunt postere, jocuri de învățare sau instrumente de metacogniție. În plus, un jurnal cu 24 de provocări pentru creier este disponibil pentru tipărire pentru a ajuta copiii să se gândească la punctele lor forte. Pe lângă acesta am integrat și un jurnal cu 17 provocări – pentru a-i ajuta să reflecteze și să conștientizeze aportul lor la dezvoltarea celor 17 obiective de sustenabilitate ale UNESCO pentru 2030.

Când copiii înțeleg cum se transformă creierul pe măsură ce ce învață lucruri noi, percepția lor despre învățare se schimba profund pentru ei.

Neuroștiința poate părea un subiect avansat de studiu, poate cel mai bine rezervat mediului universitar. Insă, doi cercetători de la Temple University din Philadelphia propun ca tainele creierului să fie predate mai devreme, mult mai devreme, chiar din clasa I. Părinții și profesorii vorbesc adesea cu copiii mici despre părțile corpului și modul în care funcționează acestea, însă rareori povestim copiilor despre mai important organ – creierul.

Abilitățile de învățare ajută copiii să se bucure de învățare și să realizeze acum lucruri uimitoare. În plus, acestea ajută copiii să crească în adulți inteligent și fericiți. Noi, toți cei din spatele proiectului Cum Învață Oamenii, suntem extrem de pasionați de perspectivele și potentialul generației viitoare de gânditori, antreprenori, medici și maeștri de tot felul. Așteptăm cu nerăbdare îți cunoaștem copilul în programul online Cum Învață Oamenii. Pentru mai multe detalii vă asteptam cu drag, pe tine și pe copilul tău, pe pagina dedicată programului.

Ti-a fost de ajutor articolul?

Dacă articolul și instrumentul îți sunt utile, trimite acest articol și colegilor, prietenilor tăi ca să-i ajuți și pe copiii lor.

Felicitari!
Tocmai ai creat noi sinapse
prin cunoștințele acumulate

Continuă să citești ca să îți dezvolți creierul

Lasă un răspuns