Puterea ilustrațiilor și poveștile pe care le spun

Puterea ilustrațiilor și poveștile pe care le spun

Imaginile sunt la fel de evocative pentru mine, ca și mirosurile. Dar pentru tine?

Cu cât înțelegem mai bien despre felul în care creierul creează semnificație, cu atât mai bine putem comunica și, cred eu, cu atât mai bine putem colabora între noi pentru a crea produse de învățare care să aibă impact și să conducă la o schimbare.

Irina Neacsu este designerul și artistul botanic care a dat viață cuvintelor din cartea “Cum învață oamenii” într-un mod în care puțini ar putea-o face. Când citești cartea cu cei mici, vei vedea limpede că imaginile sunt legate unele de celălalte. Au fost concepute pe cât de clare și de simple s-a putut pentru ca cei mici să înțeleagă ce se petrece și care sunt emoțiile implicate.

Cred că Irina a înțeles enorma responsabilitate pe care o avem cu această carte. Pentru copii mici reprezintă o poartă spre marele univers al învățării și al creierului. Ar putea fi, totodată, primul instrument pe care un copil îl vede și îl folosește în zona aceasta. Ilustrațiile pot fi puternice ferestre spre imaginația copiilor. Nu a fost ceva ușor de realizat însă am avut completă încredere în ea.

Munca Irinei include proiecte variate de la picturi și grafică la predat artă, artă aplicată și design interior. În sectorul de casă și decor, a devenit un brand internațional, având expoziții la târguri faimoase și evenimente de design din toată Europa. Pe partea de pictură și grafică, fascinația ei față de subiectele botanice a devenit tema principală, variind de la clasic la abstract în diverse stiluri.

Atât pentru Irina cât și pentru mine, creația înseamnă să împărtășești idei, să-ți împărtășești credințele și valorile cu alți oameni, să te conectezi, să educi și să înveți. Henry David Thoreau a spus “Nu contează la ce te uiți, ci ceea ce vezi.” Dacă te vei uita la cum am ales ilustrațiile noastre preferate din carte, vei înțelege cum fiecare dintre noi suntem legați de povestea științifică din itnerior.
Pornește într-o călătorie plină de descoperiri cu cartea “Cum învață oamenii” și spune-ne care este ilustrația preferată!

Do you find this article helpful?

Share and help others improve their learning:

[Sassy_Social_Share]

Congratulations!
Your brain just created new synapses
through the knowledge you aquired

Continue reading to expand your brain:

Lasă un răspuns